Til toppen Legge inn designet Redigere designet Vanlige feil Mer hjelp

Legge inn designet i bloggen

Kodene til designet ditt finner du som en nedlastbar fil i e-posten du fikk tilsendt fra RRH Webdesign. Husk å åpne filen i en nettleser, for eksempel Internet Explorer, Safari, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Følg forklaringen under for å legge kodene til designet inn i bloggen din.

På blogg.no får du opp en side som heter blogsoft når du logger deg inn med din bruker(Har du ikke en egen blogg? Lag en blogg her ). Der har du en oversikt med muligheten for å administrere alt som har med bloggen din å gjøre. Nå skal vi i hovedsak konsentrere oss om den delen i sidemenyen der det står "Avansert design". For å endre på utseendet til bloggen din må du trykke på den lenken. Der får du tilgang til de 5 ulike kodedelene til designet - Stilsett, forside, innlegg, kategori og arkiv.
Du limer inn kodene tilhørende hvert enkelt navn, disse er merket i kodefilen du fikk tilsendt. Husk å fjerne absolutt HELE koden som står der fra før, og sørg for at du får med hele den nye koden. Du må også huske å trykke lagre før du går videre. Igjen - det er 5 forskjellige koder. En for stilsett, 4 til de forskjellige malene. Passer du på å legge kodene riktig så skal det ikke kunne skje noe feil.(Feilmelding når du legger inn innleggsmalen? Trykk her)Legge inn profilbilde og profiltekst

Dette legger du inn under "Rediger profil" på forsiden når du er innlogget på blogg.no. Se bildet


Hvordan legge inn din egen header


Legge inn ekstra moduler

Noen designmaler gir deg mulighet til å legge inn en egen meny, et navn som overskrift, sosiale ikoner eller lignende. Forklaring på hva du kan legge inn finner du i bunnen av kodedokumentet du fikk tilsendt for ditt design. Her legger man inn moduler:


Legge inn ekstra linker

Dersom kodefilen til designmalen din henviser til oppsett -> lenker skal du nå navigere til Design -> Lenker/Kategorier, slik som bildet:


Legge inn bloggtittel og bloggbeskrivelse

I det nye oppsettet til blogg.no må du gjøre dette ved å trykke på tannhjulet helt til høyre og velge blogg. Se bildet:


Legge inn reklame eller widgets i bloggen

Reklame eller widgets kan du legge inn under avansert design -> widgets. Vær forsiktig når du legger inn koder her, om kodene du legger inn inneholder feil så kan det påvirke hele designet. Sjekk alltid at bloggen fungerer som den skal når du har lagt inn en ny kode. Om det oppstår feil i designet etter du har lagt inn en reklamekode eller widget så betyr det at det finnes feil i koden du la inn. Da bør du fjerne den nyeste koden du la til under widgets.


Får du ikke til å legge inn designmalen selv?

For de som ikke klarer eller har lyst til å legge inn designmalen på egenhånd går det an å bestille installasjon av designmal i RRH Webdesigns nettbutikk.

Redigere designet i bloggen din

De fleste designmalene kommer med mulighet for at du kan gjøre dine egne endringer, som for eksempel å legge inn linker i en meny, sosiale ikoner eller endring av farger og skriftstørrelser. Er du usikker på hva som er inkludert av mulige endringer så finner du svaret ved å lese på demoversjonen av designmalen.

Fargeendringer, innlegging av header, endring av skriftstørrelser og lignende kan du finne forklaring på i koden for stilsettet (dersom dette er inkludert i designmalen du har kjøpt).

Innlegging av sosiale ikoner, ekstra linker eller annet finner du forklaring på i bunnen av kodefilen du lastet ned (dersom dette er inkludert i designmalen du har kjøpt).
Vær oppmerksom på at forklaringen på hvor ekstra moduler opprettes hører til det gamle oppsettet på blogg.no. Den eneste endringen er at "Moduler" og "Widgets" nå ligger under "Avansert design" i sidemenyen


Om du vil gjøre andre endringer enn det som følger med i designmalen gjøres dette på eget ansvar. RRH Webdesign kan ikke stille med hjelp til endringer som ikke er inkludert i designmalen. Minner om at alle mulige endringer er beskrevet i demoversjonen på hvert design.

Vanlige feil og spørsmål

Det kommer opp en feilmelding når jeg prøver å legge inn malen for innlegg

Dette er sannsynligvis fordi du har opprettet en ny blogg og slettet velkomstinnlegget. Det må være minimum et innlegg i bloggen for at du skal kunne trykke lagre i innleggsmalen, dermed er løsningen å skrive et innlegg før du legger inn designet.

Jeg har endret på min profil, men det blir ikke oppdatert i bloggen

Dette oppdateres så fort du har publisert ditt neste innlegg. Du kan også gå inn i innleggsarkivet, åpne et innlegg og trykke lagre dersom du vil at endringene skal bli synlig med en gang.

Sidemenyen faller under innleggsdelen i designet

Dette problemet forårsakes så og si alltid av at det er lagt inn koder med feil på under widgets eller i profilbeskrivelsen. Kodene du legger inn i widgets/profil kan påvirke resten av designet dersom det er feil på dem. Prøv å fjerne kodene du har lagt inn under profil eller widgets og se om det løser problemet.

Jeg rotet til hele designet da jeg prøvde å redigere det selv, hva gjør jeg?

Da må du legge inn kodene på nytt. Når du kjøper design hos RRH Webdesign har du fått kodene tilsendt på mail, så da er det bare å laste de ned på nytt. Det er alltid lurt at du selv lagrer kodene på datamaskinen din så du har de tilgjengelig også senere. Eventuelt kan du gå på design -> designarkiv inne på blogsoft.no og tilbakestille designet.

Hva kan jeg redigere i stilsettet?

Under #header finner du stort sett alltid background-image: url(‘enellerannenbildenettadresse.jpg’);, der kan du skifte header ved å kun endre bildenettadressen til et bilde du har lastet opp på nett (dette gjelder ikke i de designmalene som er uten header).

Mange av designmalene kommer med forklaringer på hva som kan redigeres i stilsettet. Som regel dreier dette seg om farger, skriftstørrelser og lignende. Pass på å ikke fjerne markeringene rundt det du redigerer, så bør det gå helt fint. F.eks hvis du vil endre farge på et element og det står background: #333333; så endrer du KUN #333333 til en annen fargekode, ikke rør koden rundt. På samme måte er det utrolig viktig at du lar kommentarene som er merket med /* før og */ etter stå i fred. Fjerner du for eksempel plutselig merkingen */ bak en kommentar i stilsettet så risikerer du at det blir rot i designet.

Om du vil redigere i stilsettet på ting som det ikke finnes forklaring på så gjøres dette på eget ansvar.

Designet jeg har kjøpt hos RRH Webdesign fungerer ikke som det skal, og jeg er sikker på at det ikke skyldes noe jeg har gjort feil.

Dersom det oppdages feil i en designmal vil den nedlastbare filen bli oppdatert slik at alle kunder alltid har tilgang på den nyeste versjonen(via nedlastbar link i e-post eller i brukeprofilen på nettbutikken). Du kan sjekke om det hjelper å laste ned filen på nytt om du opplever problemer. Om dette ikke løser problemet: Kontakt post@rrhdesign.no og fortell hva som er problemet. Husk å oppgi bloggadresse slik at det er mulig for meg å identifisere problemet.

Usikker på hva slags betingelser som gjelder for ditt kjøp av designmal?

Da du handlet i RRH Webdesigns nettbutikk krysset du av for at du godtok vilkårene for kjøp. De finner du her.

Mer hjelp

Fant du ikke svaret du lette etter i denne bruksanvisningen? Her er linker til andre sider som forklarer mer om bloggdesign.

Bloggsupport

Dersom du trenger hjelp med bruken av bloggen, mobilblogg, selve bloggingen eller annet har blogg.no support (nesten) 24/7 på e-post: hjelp@blogg.no