Bruksanvisning/hjelpeside for designmaler til blogg.no. Hvis du lurer på noe, eller opplever noen feil når du legger inn designmalen finner du mest sannsynlig svaret her.

Legge inn et design i bloggen

Dette forutsetter at du har fått tak i koder til et bloggdesign. Vanligvis får du én kode for stilsett, og 4 for de ulike html-malene (forside, innlegg, kategori og arkiv).

Ved bruk av designbyggeren kan du lage ditt eget bloggdesign, helt uten å skrive noe kode. Designbyggeren genererer koden du trenger for å installere designet i bloggen.

På blogg.no får du opp en side som heter blogsoft når du logger deg inn med din bruker(Har du ikke en egen blogg? Lag en blogg her ). Der har du en oversikt med muligheten for å administrere alt som har med bloggen din å gjøre. Nå skal vi i hovedsak konsentrere oss om den delen i sidemenyen der det står «Avansert design». For å endre på utseendet til bloggen din må du trykke på den lenken. Der får du tilgang til de 5 ulike kodedelene til designet – Stilsett, forside, innlegg, kategori og arkiv.

Du limer inn kodene tilhørende hvert enkelt navn. Husk å fjerne absolutt HELE koden som står der fra før, og sørg for at du får med hele den nye koden. Du må også huske å trykke lagre før du går videre. Igjen – det er 5 forskjellige koder. En for stilsett, 4 til de forskjellige malene. Passer du på å legge kodene riktig så skal det ikke kunne skje noe feil.(Feilmelding når du legger inn innleggsmalen? Trykk her)

 

Legge inn profilbilde og profiltekst

Dette legger du inn under «Rediger profil» på forsiden når du er innlogget på blogg.no. Se bildet

Legge inn ekstra moduler

Noen designmaler gir deg mulighet til å legge inn en egen meny, et navn som overskrift, sosiale ikoner eller lignende. Forklaring på hva du kan legge inn finner du i bunnen av kodedokumentet du fikk tilsendt for ditt design. Her legger man inn moduler:

Legge inn ekstra linker

Dersom kodefilen til designmalen din henviser til oppsett -> lenker skal du nå navigere til Design -> Lenker/Kategorier, slik som bildet:

Legge inn bloggtittel og bloggbeskrivelse

I det nye oppsettet til blogg.no må du gjøre dette ved å trykke på tannhjulet helt til høyre og velge blogg. Se bildet:

Legge inn reklame eller widgets i bloggen

Reklame eller widgets kan du legge inn under avansert design -> widgets. Vær forsiktig når du legger inn koder her, om kodene du legger inn inneholder feil så kan det påvirke hele designet. Sjekk alltid at bloggen fungerer som den skal når du har lagt inn en ny kode. Om det oppstår feil i designet etter du har lagt inn en reklamekode eller widget så betyr det at det finnes feil i koden du la inn. Da bør du fjerne den nyeste koden du la til under widgets.

 

Vanlige feil og spørsmål

Det kommer opp en feilmelding når jeg prøver å legge inn malen for innlegg

Dette er sannsynligvis fordi du har opprettet en ny blogg og slettet velkomstinnlegget. Det må være minimum et innlegg i bloggen for at du skal kunne trykke lagre i innleggsmalen, dermed er løsningen å skrive et innlegg før du legger inn designet.

Jeg har endret på min profil, men det blir ikke oppdatert i bloggen

Dette oppdateres så fort du har publisert ditt neste innlegg. Du kan også gå inn i innleggsarkivet, åpne et innlegg og trykke lagre dersom du vil at endringene skal bli synlig med en gang.

Sidemenyen faller under innleggsdelen i designet

Dette problemet forårsakes så og si alltid av at det er lagt inn koder med feil på under widgets eller i profilbeskrivelsen. Kodene du legger inn i widgets/profil kan påvirke resten av designet dersom det er feil på dem. Prøv å fjerne kodene du har lagt inn under profil eller widgets og se om det løser problemet.

Jeg rotet til hele designet da jeg prøvde å redigere det selv, hva gjør jeg?

Da må du legge inn kodene på nytt. Det er alltid lurt at du selv lagrer kodene på datamaskinen din så du har de tilgjengelig også senere. Eventuelt kan du gå på design -> designarkiv inne på blogsoft.no og tilbakestille designet.

Hvordan kan jeg legge inn header?

Under #header finner du stort sett alltid background-image: url(‘enellerannenbildenettadresse.jpg’);, der kan du skifte header ved å kun endre bildenettadressen til et bilde du har lastet opp på nett (dette gjelder ikke i de designmalene som er uten header).

Bloggsupport

Dersom du trenger hjelp med bruken av bloggen, mobilblogg, selve bloggingen eller annet har blogg.no support (nesten) 24/7 på e-post: hjelp@blogg.no