Jeg får ofte spørsmål om jeg kan forklare hvordan man lager sin egen meny med linker under eller over headeren i bloggdesignet. I dette innlegget viser jeg hvordan du kan lage en enkel meny som du selv kan legge inn dine egne farger på i tillegg til at du kan endre skrifttype i den til den skrifttypen du vil bruke.

Jeg tok utgangspunkt i et av blogg.no’s standarddesign (WHITE). Der ligger det bare en tittel som header, og jeg ønsket her å sette en meny mellom bloggtittelen og hoveddelen i bloggen.

Før meny var satt inn:

Etter meny var satt inn:

Slik gjør du det:

Logg inn på blogg.no, trykk design i toppmenyen. Velg deretter rediger, og deretter moduler. Opprett en ny modul som du gir navnet headermeny (viktig med akkurat det navnet). Der kan du lime inn koden under og trykke lagre. Husk å endre til dine egne linker: Linkadresse står for nettadressen du vil linke til, linkens tittel står for det du vil at skal stå skrevet på linken.

Når du har opprettet modulen «headermeny» kan du plassere den i bloggen din. Trykk på design -> rediger -> maler, så bør du være inne på «Designmal for forsiden». Lim inn koden under der du vil at menyen skal ligge i bloggen din og trykk lagre. Hvis du vil ha menyen over headeren limer du koden inn rett før < div id =» header » >. Vil du ha menyen under headeren limer du inn koden rett før < div id =» wrapper » >. Husk å lime koden inn i malen for både forsiden, innlegg, kategori og arkiv dersom du vil ha menyen på alle sidene i bloggen din.

Til sist må du gå inn på design -> rediger -> stilsett og lime inn denne koden helt nederst i stilsettet:

I koden som skal i stilsettet ligger det forklaring på hver linje som hjelper deg til å gjøre dine egne fargeendringer og lignende på menyen. Farger kan skrives enten som fargenavn(slik som brukt i eksempelet) eller fargekoder som er en # med 6 siffer bak. Fargenavn/fargekoder kan du finne her: http://www.w3schools.com/html/html_colornames.asp. Fargen på menyen er i utgangspunktet grå om du ikke skifter farge selv.